Help:Inhoud

Uit LennisWIKI

Ga naar: navigatie, zoeken

Je bent nu aangeland bij de help pagina's van de LennisWiki. Het doel is dat we ook met z'n allen deze help teksten beheren en aanvullen indien nodig.
Wij kunnen hier natuurlijk een complete handleiding voor het standaard gebruik van een WIKI gaan schrijven, maar dat hebben gelukkig andere mensen al voor ons gedaan. De bedoeling is dan ook dat we alleen specifieke help bieden die betrekking heeft op de LennisWiki.
Kijk hier voor een introductie voor het gebruik van een WIKI .
Voor een andere algemene help pagina, klik hier.

Mocht u vragen of opmerkingen hebben, neem dan gerust contact op met de beheerder van LennisWiki (klik hier).

Inhoud

Aanmelden

Om tekst toe te kunnen voegen, dient u zich aan te melden. Mocht u nog niet beschikken over een gebruikersnaam en wachtwoord, dan kunt u dit aanvragen door in de pagina 'Aanmelden' een gebruikersnaam en wachtwoord aan te vragen.

Tekst

Het toevoegen van tekst is eenvoudig door bovenaan het scherm op "bewerken" te klikken op de pagina waaraan je iets wilt toevoegen. Vervolgens kun je tekst invoeren of kopieren en plakken. De opmaak is enigzins aan te passen door de knoppen te gebruiken aan de bovenkant van het invoerscherm. Met die knoppen kun je ook afbeeldingen, tussenkopjes en links invoegen.

Tekst editor

Op dit moment is de LennisWiki uitgerust met een eenvoudige teksteditor.

Plaatjes

De knop 'Mediabestand' in de editor wijst de weg naar het invoegen van plaatjes. Die moeten worden geupload naar de server: dat wijst zich vanzelf. Kijk eventueel ook op deze pagina voor verschillende mogelijkheden met plaatjes op een pagina. TIP: gebruik zoveel mogelijk 'thumbnails' om de pagina overzichtelijk te houden.

Nieuwe pagina's toevoegen

Zie de algemene help hierboven.

Persoonlijke instellingen