De Geschiedenis van Lennisheuvel

Uit LennisWIKI

(Doorverwezen vanaf Hoofdpagina)
Ga naar: navigatie, zoeken

dorpsplein Lennisheuvel
Welkom op LennisWIKI

de interactieve kamer van het Huis Lennisheuvel


Schrijf mee aan de geschiedenis van Lennisheuvel

LennisWIKI is speciaal gebouwd om de geschiedenis van Lennisheuvel te schrijven. Mensen die al lang in Lennisheuvel wonen kunnen interessante verhalen vertellen. Over wat ze vroeger hebben meegemaakt, hoe Lennisheuvel er in hun jeugd uitzag en wat er allemaal in Lennisheuvel is gebeurd. Soms zijn het spannende verhalen, soms grappige verhalen; helaas ook wel eens droevige verhalen. Met al die verhalen kunnen we samen de levende geschiedenis van Lennisheuvel schrijven. Als jij vindt dat jouw verhaal de moeite waard is voor anderen schrijf het dan op in LennisWIKI. Het maakt niet uit of je een datum of een naam bent vergeten. Anderen die jouw verhaal lezen weten misschien wat je bedoelt en kunnen je verhaal aanvullen of corrigeren. Want dat is de kracht van LennisWIKI. Met elkaar maken we van veel kleine weetjes een historisch document over het leven in Lennisheuvel.

Onderwerpen
Iedereen kent uit zijn jeugd wel een bekende Lennisheuvelse figuur. Schrijf op wat je nog van hem weet. Waarom hij zoveel indruk op je heeft gemaakt. Of misschien vind je het leuk over een vergeten buurtfeest te schrijven. Het Lennisfist bij voorbeeld. Iedereen heeft er wel eens van gehoord maar als niemand het opschrijft gaat de herinnering aan het Lennisfist voorgoed verloren. De herinnering aan de inslag van een V2 in de Mijlstraat is al bijna weg. Help ons de historie van Lennisheuvel te bewaren. Om je te inspireren hebben wij links op deze pagina alvast een paar onderwerpen bedacht. Maar als je iets anders in gedachten hebt… kom er mee voor de dag!

Aan de slag
Wij beseffen dat niet iedereen even handig is met de computer. Dat hoeft ook niet; anderen zijn dat vaak wel! Laat je eens door een kleinkind interviewen zodat hij/zij het resultaat op LennisWIKI kan publiceren. Misschien wil de school of een vriendengroepje een project opstarten over een stukje geschiedenis van Lennisheuvel? Mogelijkheden genoeg. Aarzel dus niet langer maar schrijf mee aan de geschiedenis van Lennisheuvel.

Geschiedenis van Lennisheuvel - Inleiding
Oorsprong van de naam Lennisheuvel
----------------------
In het nieuws
Persoonlijke instellingen