Lennisheuvel

Huis
 Lennisheuvel 

Sleutelkamer

 


muziek aan/uit

Lennisheuvel  *  ons dorp, ons Huis
Adressen Agenda Berichten Nieuws Links Opinie Leestafel

Lennisheuvel. Een kern waar pit in zit

Bezoekers die Lennisheuvel nog niet kennen willen wij graag wat over ons dorp vertellen. Lennisheuvel is van oorsprong een boerendorp. Door schaalvergroting in de landbouw zijn veel agrarische bedrijven verdwenen. De meeste mensen die anno 2012 de kost voor hun gezin verdienen werken buiten Lennisheuvel in andere dan agrarische beroepen. Lennisheuvel is een actieve gemeenschap wat onder meer tot uitdrukking komt in een bloeiend verenigingsleven. Het gemeenschapshuis Orion is thuisbasis voor maar liefst 40 verenigingen. Het is goed wonen in Lennisheuvel. Er wonen ongeveer 350 gezinnen en dat is genoeg. Veel groter hoeft Lennisheuvel niet te groeien. De mensen kennen elkaar en samen proberen we van ons dorp een huis te maken waar iedereen zich thuis voelt: Ons huis, het Huis Lennisheuvel.

Hieronder zie je het (verouderde) logo van Lennisheuvel. Het is in 2001 speciaal voor deze website ontworpen maar verder is er nooit iets mee gedaan. De blauwe, geblokte lijn stelt de straat Lennisheuvel voor. De grijze horizontale lijn is de Armehoefstraat; de grijze verticaal is de Mijlstraat. De oranje blokjes stellen Het Gescheurd Hemd en de jongste uitbreiding van het Hemd voor.

Lennisheuvel. Een kern waar pit in zit

De slogan "Lennisheuvel. Een kern waar pit in zit" heeft Lennisheuvel verdiend door vijf keer keer deel te nemen aan de wedstrijd 'Een kern met pit' van de Koninklijke Nederlandse Heide Maatschappij. Lennisheuvel won vier keer een eerste prijs en één keer de aanmoedigingsprijs. In 2003 deed Lennisheuvel weer mee en won opnieuw een eerste prijs. Deze keer met de muziekkiosk die door vrijwilligers op het dorpsplein is gebouwd.

In 2007 heeft Lennisheuvel ingeschreven met een plan voor een mini-sportpark voor de opgroeiende jeugd. Het sportparkje komt midden in het dorp te liggen en biedt de jeugd onder meer vertier met een pannaveldje, volleybal, basketbal en voetbal. Als het 's winters nog eens wil vriezen wordt het veld onder water gezet zodat de schooljeugd en andere liefhebbers kunnen schaatsen op natuurijs. In 2008 hopen we het sportpark te kunnen openen.

Sinds 3 september 2006 timmert Lennisheuvel aan de weg met het "Rondje Lennisheuvel". Het "Rondje Lennisheuvel" bestaat uit drie wandelroutes van ± 10 km waarmee het buitengebied van Lennisheuvel voor eigen inwoners en bezoekers van het Groene Woud wordt ontsloten. Daarnaast is er een korte route van 3 km voor rolstoelgebruikers.

Er is ook een slogan bedacht om Lennisheuvel onderscheidend aan potentiële bezoekers te presenteren: "Lennisheuvel. Gastvrij in het Groene Woud". Het klavertje in de logo's verwijst naar de vier wandelroutes die als een klaverblad om het dorp liggen. Daarnaast is klavertje vier het symbool voor geluk dat we alle inwoners van Lennisheuvel en al onze gasten van harte gunnen. Het klavertje vier wordt tegenwoordig beschouwd als het beeldmerk van Lennisheuvel.


Er is ook een vlag ontworpen voor Lennisheuvel. Het ontwerp is gemaakt op verzoek van een groep inwoners die een groot evenement wilden organiseren. Helaas is het evenement niet doorgegaan en is er met het ontwerp niets gedaan. Misschien komt het bij een andere gelegenheid nog eens van pas. De vlag is intussen wel geadopteerd als logo voor onze internetsite LennisWIKI. Meer weetjes over Lennisheuvel lees je op de volgende pagina's.

Lennisheuvel. Een kern waar pit in zit

Welkom in gastvrij Lennisheuvel
Als het weer een beetje meezit is Lennisheuvel een gastvrije pleisterplaats voor fietsers en andere toeristen. Ze leggen dan steevast aan bij eetcafé/zaal Meneer Klaver in het hart van Lennisheuvel (klik foto).

Voske

Gratis advertenties
Particulieren, verenigingen en bedrijven uit Lennisheuvel kunnen gratis een advertentie plaatsen. We kunnen ook een advertorial opnemen en/of een link naar uw eigen homepage.

Rondje Lennisheuvel